Opis własności kosmetycznych


Własności kosmetyczne w profesjonalnych preparatach fryzjerskich
 

PROTEINA
Wytwórnia Naturalnych Białek

91-480 Łódź, ul. Bzowa 2
tel.: (042) 656-33-51;
        (042) 617-16-74
fax: (042) 617-15-79
tel.kom.: 0-602 58-54-44
               0-502 23-20-02
e-mail : proteina@proteina.com.pl

Keratyna


HYDROLIZAT KERATYNY

Nazwa wg INCI Hydrolyzed Keratin
Numer CAS 69430-36-0
Numer EINECS 274-001-1
Opis Rozpuszczalny hydrolizat keratyny o wysokiej zawartości cystyny. Otrzymywany z wełny owczej.
Zastosowanie biologicznie czynny składnik kosmetyków do włosów, paznokci i ciała oraz wyrobów chemii gospodarczej; Aktywny składnik naturalny profesjonalnych preparatów fryzjerskich
Funkcje wg Colipa czynnik antystatyczny;
substancja filmotwórcza,
substancja nawilżająca
Nazwy i formy handlowe Hydrolizat Keratyny - w roztworze

Strona główna | O Firmie | Certyfikaty | Kontakt | Mapa strony

design by VENTI