Opis własności kosmetycznych
 

PROTEINA
Wytwórnia Naturalnych Białek

91-480 Łódź, ul. Bzowa 2
tel.: (042) 656-33-51;
        (042) 617-16-74
fax: (042) 617-15-79
tel.kom.: 0-602 58-54-44
               0-502 23-20-02
e-mail : proteina@proteina.com.pl

Elastyna


HYDROLIZAT ELASTYNY

Nazwa wg INCI Hydrolyzed Elastin
Numer CAS 91080-18-1
Numer EINECS 293-509-4
Opis Rozpuszczalny hydrolizat elastyny zawierający wolne aminokwasy i peptydy o masach cząsteczkowych od 400 do 40 000 daltonów oraz mukopolisacharydy - naturalne składniki tkanki łącznej (m.in. kwas hialuronowy).
Zastosowanie biologicznie czynny składnik kosmetyków i wyrobów chemii gospodarczej;
Funkcje wg Colipa czynnik antystatyczny;
substancja filmotwórcza,
substancja nawilżająca
Nazwy i formy handlowe 10% Elastyna w roztworze buforowym;
10% Elastyna w roztworze alkoholowym;
30% Elastyna w roztworze alkoholowym;
Elastyna w proszku

Strona główna | O Firmie | Certyfikaty | Kontakt | Mapa strony

design by VENTI